Karp z pieczarkami

Karp z pieczarkami

Karp z pieczarkami

Składniki: 2 płaty karpia ( u mnie ok. 1 200 kg) 50 dag pieczarek 1/4 kostki masła mąka do panierowania tłuszcz do smażenia tłuszcz do wysmarowania naczynia sól, pieprz Sposób przygotowania : Płaty karpia lekko solimy  z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki odparowujemy z nadmiaru wody. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy tłuszczem. Wykładamy karpia. Na wierzch kładziemy pieczarki. Posypujemy wiórkami m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.