Cytrynowa ryba w winie

Cytrynowa ryba w winie

Cytrynowa ryba w winie

Składniki: 80 dag dowolnej ryby ( u mnie morszczuk) 3 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki porwanej na kawałki bazylii 2 cytryny 5 dag orzechów włoskich 5 dag masła 100 ml białego wytrawnego wina cukier sól pieprz cytrynowy  RAFEX Sposób przygotowania: Rybę dzielimy na mniejsze porcje. Opruszamy z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym. Wino mieszamy z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Dodajemy szczyptę cukru. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy rybę. Zalewamy przygotowaną mieszank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.