Pieczony antrykot wołowy

Pieczony antrykot wołowy

Pieczony antrykot wołowy

Jak często pieczecie mięsa? Z pewnością najczęściej jest to kurczak czy wieprzowina, a wołowina? U nas najczęściej wołowina jest w formie duszonej (zrazy, gulasze, bitki), smażonej (steki) lub kończy jako zupa gulaszowa, choć tatarkiem też nie pogardzimy. ;) Dziś przygotowaliśmy dla Was pieczeń wołową z antrykotu, wycięliśmy mięso przy kościach, aby bardziej je odsłonić. W takiej formie mięso prezentuje się znacznie lepiej! Mięso marynowaliśmy w ziołach i czosnku przez cały dzień przed pieczeniem! Tak przygotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

plate_of_joyplate_of_joy

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mięsa pieczone, sok, pomarańcze, wołowina, rukola, zrazy, obiad, warzywa, marynaty, wieprzowina, gulasz, zupa, kurczak, surówka, sosy, mięso na obiad, kurczak pieczony, mięso duszone, stek wołowy, gulasz wołowy, kurczak z czosnkiem, pomysł na obiad, warzywa na patelnie, zrazy wołowe, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, sos do kurczaka, chrupiący kurczak, kurczak w marynacie

Inne przepisy z Plate of Joy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.