"Marmolada" z pomelo, chili, imbiru i świeżych ziół

"Marmolada" z pomelo, chili, imbiru i świeżych ziół

Dzisiaj mamy dla Was coś świeżego i bardzo aromatycznego - słodkie i pikantne. Jest idealne jako dodatek do mięs i dań w stylu azjatyckim. Na blogu niebawem znajdziecie kilka sposobów na jej wykorzystanie. Składniki: ok. 700 g miąższu z pomelo, skórka starta z 2 limonek, sok wyciśnięty z 2-3 limonek, świeży imbir - wielkość kciuka, 1/2 -2/3 szklanki wody, 15 łyżek cukru, 1 ostra papryczka chili, 1 gwiazdka anyżu, 1/3 łyżeczki suszonych płatków chili, garść świeżych listków mięty i kolendry Miąższ z pomelo, s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.