Tumeron: Kurkuma, burak, ananas

Tumeron: Kurkuma, burak, ananas

Tumeron: Kurkuma, burak, ananas

4 cm świeżego korzenia kurkumy 1 burak 1 plaster ananasa (ok. 2 cm) 2 jabłka gat. Ligol Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować 0,5 litra soku. Przygotowanie: Owoce dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z wodą. Z wyjątkiem ananasa, którego wystarczy porządnie umyć pod bieżącą wodą. Jabłka pokroić ze skórką, usunąć tylko ogonek. Buraka pokroić razem ze skórą. Można go oczywiście obrać, ale nie zmienia to specjalnie jego ziemistego smaku. Plaster ananasa pozbawić skóry. Kurkumy nie obierać. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pij soki wyciskane

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.