Wielkanocne babeczki cytrynowe

Wielkanocne babeczki cytrynowe

Wielkanocne babeczki cytrynowe

Proste, smaczne, szybkie i aromatyczne.  Można nasączyć je sokiem cytrynowym.  Ślicznie będą wyglądały w koszyczku, lub jako smaczna ozdoba na świątecznym stole.  Do ich zrobienia użyłam silikonowych foremek, których nie trzeba niczym smarować.  Polecam wam takie foremki.  Możecie użyć zwykłych foremek na muffinki. Na około 12 babeczek 1 szklanka mąki  60 g masła (miękkiego) 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru drobne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.