Sos żurawinowo imbirowy do mięsa i serów

Sos żurawinowo imbirowy do mięsa i serów

Sos żurawinowo imbirowy do mięsa i serów

Sos żurawinowy łatwy do przygotowania. Kwaskowato- winno-słodki. Imbir i pieprz dodają lekkiej ostrości.  Aromatyczny niezwykle.  Będzie pięknym i smacznym dodatkiem do pieczystych na wielkanocnym stole. Można użyć świeżych żurawin, lub jak w moim przypadku mrożonych.  Można użyć świeżego imbiru bądź mielonego.  Na słoiczek sosu potrzebujemy 200 g żurawiny mrożonej 1 i 1/2 łyżeczki mielonego imbiru (można dodać mniej lub więcej) 1/3 szklanki wytrawnego białego wina 1/3 łyżeczki mielonego p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.