Pączki najlepsze.

Pączki najlepsze.

Pączki najlepsze.

Nazywam je najlepsze, bo jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby mnie zawiodły. Zawsze się udają.  Są puszyste, mięciutkie i pyszne, nawet na drugi dzień.  Z lukrem cytrynowym komponują się wyjątkowo.  Nie są skomplikowane. Ciasto jest plastyczne i bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Przepis odkryłam 10 lat temu na blogu Moje wypieki. Bardzo delikatnie przepis zmodyfikowałam.  Składniki na około 20 pączków. 500 g mąki pszennej uniwersalnej 10 g suchych drożdży 80 g cukru 250 ml letniego mleka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.