Mini pawlowa z kremem malinowym

Mini pawlowa z kremem malinowym

Mini pawlowa z kremem malinowym

Przepis na : deser

Pawlowa to bardzo elegancki i prosty deser.  Powinna być chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku.  Delikatna słodka, jednym słowem pyszna.  Nie zraźcie się jak Wam za pierwszym razem nie wyjdzie doskonała. Beza kapryśna jest, ale nawet jeśli za bardzo się spiecze, lub pokruszy, nadal jest pyszna.  Można zrobić do bezy krem z mascarpone, lub najprostszą bitą śmietanę. Pamiętajcie jednak, że kremy na śmietanie mogą bezę rozpuścić, i należy położyć krem bezpośrednio przed serwowaniem.  Krem,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.