Zawijaki

Zawijaki

Ciasto francuskie nie jest najprostsze w przygotowaniu, dlatego zwykle ułatwiam sobie życie i kupuję już gotowe. Lubię mieć je w zamrażarce czy lodówce. Z tego ciasta szybko wyczarować można czy to słone przekąski, czy słodkie ciasteczka. Idealne na wypadek niespodziewanych gości, na przykład. Dzisiaj proponuję słone, pyszne zawijaki na przegryzkę. Ostrzegam- przygotujcie ich więcej, bo znikną w mgnieniu oka :) Na jedno ciasto francuskie, około 350 g, przygotujcie następujące składniki: na pastę: garść orzeszk...

Czytaj dalej na blogu Pichceniomania

Autor

PichceniomaniaPichceniomania

Gotuję, to jest moja ukochana forma relaksu, jedzenie tego, co ugotuję niestety też ;) Od niedawna piszę swojego bloga, którym dzielę się ze światem. Obecnie jest to zbiór przepisów- opowieści o tym, jak i dlaczego powstają moje potrawy. Znajdziecie tu dania kuchni wszelakiej, czasem absolutnie klasyczne, a czasem jedynie inspirowane klasyką. Moja miłość to kuchnia włoska i polska, ale w swoim prywatnym jadłospisie stawiam na różnorodność. Uwielbiam próbować nowych smaków, podróżując ważnym punktem jest kosztowanie lokalnych specjałów. O tych wyjazdowych doznaniach też postaram się tutaj co nie co pisać. Miłej lektury!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, cukinia, pesto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pasty, pasta, szynka, słone przekąski, szybkie ciasto, przekąska, warstwowa, ciasteczka, przekąski, ciasto na niedziele, szybkie przekąski, ciasto na zimno, pyszne ciasto, pieczeń z szynki, pieczona szynka, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Pichceniomania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.