Przepis na : obiad
W kuchni ajurwedyjskiej dal zalecany jest dla wszystkich osób z trudnościami trawiennymi. Jednakże to sycące, gęste i aromatyczne danie zasmakuje każdemu, kto ma ochotę na odrobinę indyjskiego jedzenia na szybko. Soczewicowy dal z daktylami Składniki: 3/4 szklanki zielonej soczewicy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy, 3 i 1/2 szklanki wody, 8 namoczonych w wodzie daktyli, 1 duża biała cebula, 1 marchewka, 2 zabki czosnku, 4 łyżki odcedzonej kukurydzy z puszki, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżec... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...