Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim

Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim

Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim

Kolejny przepis z użyciem zielonych szparagów. Tym razem również w dość klasycznym wykonaniu, mianowicie z dodatkiem kremowego sosu holenderskiego i jajka. Połączenie płynnego żółtka, szparagów i sosu to coś niesamowitego. Koniecznie musicie spróbować. Jest to ciekawa propozycja przystawki. Klasyczny sos holenderski przygotowuje się z żółtek, masła, soku z cytryny i białego pieprzu. Żółtka ubija się w tzw. kąpieli wodnej. Ja ułatwiłam sobie zadanie i zamiast ubijać żółtka na parze, ubiłam je na puszysto i d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.