Chinkali z mięsem

Chinkali z mięsem

Chinkali z mięsem

Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny w kształcie sakiewki. Charakterystyczne dla nich jest to, że po przegryzieniu ze środka wypływa pyszny i aromatyczny bulion. Oprócz wersji mięsnej istnieje także wersja wegetariańska, której farsz to słony ser (podobny do naszego bundzu). Ja postanowiłam przygotować wersję mięsną – wołowo-wieprzową. Farsz doprawiłam rosołem i dużą ilością z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

PatiGotujePatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, mielone, pierogi, mięso, ciasto, mięso mielone, kluski, rosół, wieprzowina, wołowina, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, pierogi z mięsem, dania mięsne

Inne przepisy z PatiGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.