Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Przepis na : obiad

Porcja podanego poniżej przepisu jest spora, ale warto właśnie taką zrobić, bo pierogi są przepyszne! Nadmiar można zamrozić lub zjeść na kolację ;-) Przepis pochodzi z bloga Olgi Smile LINK . SKŁADNIKI Na ciasto do pierogów: 1 kg mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka soli 120 ml oleju rzepakowego około 400 ml bardzo gorącej wody Na nadzienie: 250 g jagód 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo do podania: około 100 g masła cukier WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, sól i wlać olej po czym stopniowo wlewać gorącą wodę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.