Ryba w cieście sezamowym

Ryba w cieście sezamowym

Ryba w cieście sezamowym

Przepis na : obiad

Niedzielny obiadek Składniki: około 80 dkg filetów z dorsza, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka octu, 3/4 szklanki oleju rzepakowego (w tym około 30 ml oleju sezamowego), 6 łyżek nasion sezamu, sól. Przygotowanie: rybę pokroic na mniejsze kawałki oraz sprawdzić czy nie ma ości. Zrobić ciasto - mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną wbić jajo i wlać 2/3 szklanki wody. Dodać ocet lub wódkę, olej sezamowy i ziarna sezamu, lekko osolić. Ciasto dokładnie wymieszać ( powinno by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.