Konfitura czekoladowo wiśniowa

Konfitura czekoladowo wiśniowa

Konfitura czekoladowo wiśniowa

Połączenie czekolady i wiśni odpowiada mi zawsze i wszędzie. W tym roku właśnie taką konfiturę postanowiłam zrobić. Skorzystałam z przepisu ze strony mojewypieki .  Składniki: 3 kg dojrzałych wiśni, wydrylowanych, 90 dag cukru, 90 g kakao Przygotowanie: Wiśnie wydrylować i przełożyć do garnka z grubym dnem, a następnie zasypać cukrem i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć temperaturę pod garnkiem do minimum i gotować wiśnie bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje, a konfitura zgęst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.