Salsa paprykowo-pomidorowa

Salsa paprykowo-pomidorowa

Salsa paprykowo-pomidorowa

Przepisu na dobrą salsę do chipsów i nachos’ów poszukiwałem bardzo długo. Zawsze okazywało się że jeden smak górował nad innymi smakami, co sprawiało że nie była zachowana harmonia. Nie były złe, ale to nie było to. Gdy byłem w jednym z lokali podana została salsa, która mnie zachwyciła. Wszystkie smaki w idealnych proporcjach. O przepis prosiłem trochę czasu i się udało! Salsa ta charakteryzuje się lekko dymnym posmakiem z wędzonej lub grillowanej marynowanej papryki. Ostrość można łatwo regulować dodając ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PanGotuje

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.