AJERKUCHY – śląskie racuchy serowe

AJERKUCHY – śląskie racuchy serowe

AJERKUCHY – śląskie racuchy serowe

Przepis na : obiad

Ajerkuchy to po śląsku placki – takie naleśnikowe. Przygotowuje się je błyskawicznie z sera białego i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i słodki podwieczorek. Świetnie smakują z cukrem pudrem, ulubiona konfitur albo np. masłem orzechowym. Posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1,5 szkl * twaróg półtłusty 2-3 x mielony – 250 g * śmietana gęsta 18% – 2 łyżki * soda – 1 płaska łyżeczka * jajko – 2 szt * cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.