Kopytka z rydzami smażonymi na maśle

Kopytka z rydzami smażonymi na maśle

Rydze to jedne z moich ulubionych grzybów, za którymi z utęsknieniem czekam przez cały rok. Wyśmienite! Aby cieszyć się ich wyjątkowym smakiem wystarczy usmażyć je na maśle i podać np. ze świeżym pieczywem. Dzisiejsza wersja jest z kopytkami i szczyptą świeżego rozmarynu dla podkreślenia smaku. Do smażenia rydzów zamiast masła z olejem można użyć masła klarowanego. Polecam Składniki: Kopytka: 600 g ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko szczypta soli Smażone rydze: 500 g rydzó...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kopytka, grzyby, śniadania, śniadanie, kluski, ziemniaki, ciasto, deser, desery, ciasteczka, pieczywo, pierogi przepis, pierogi, przekąska, przekąski, przystawki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.