RAZOWA BUŁKA WROCŁAWSKA

RAZOWA BUŁKA WROCŁAWSKA

RAZOWA BUŁKA WROCŁAWSKA

Przepis na : kolacja

Składniki 15 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 100 g mąki pszennej razowej 150 ml ciepłego mleka mleka 220 ml wody 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy Przygotowanie Drożdże zasypcie cukrem. Kiedy roztopią się dolejcie ciepłe mleko, wymieszajcie i pozostawcie na kilkanaście minut. Mąkę przesiejcie. Dodajcie do niej zaczyn i pozostałe składniki, zagniećcie (ręcznie lub mikserem) miękkie ciasto. Przełóżcie je do misy, nakryjcie folią spożywczą i odstawcie do wyrośnięcia na ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OliveandThyme

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.