Karp smażony

Karp smażony

Karp smażony

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karp smażony jest jedną z najpopularniejszych polskich potraw wigilijnych . Poza tym jest rybą o charakterystycznym smaku i zapachu. By nie kojarzył się z rzecznym mułem – ważne jest jego dobre przygotowanie. Dobrze jest wymoczyć świeżego karpia w mleku , jeszcze przed obłożeniem go cebulą i skropieniem cytryną . Składniki: karp mleko cytryna cebula mąka masło klarowane pieprz, sól Wykonanie: Dzień wcześniej wypłukać karpia w zimnej wodzie, zdjąć łuski, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.