Twaróg śniadaniowy

Twaróg śniadaniowy

Twaróg śniadaniowy

Przepis na : śniadanie

Pierwszy raz sama robiłam biały ser. Chciałabym podzielić się z Wami swoim sposobem. Składniki: - 2 litry krowiego mleka - 2 łyżki śmietany - 2 rzodkiewki - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Mleko krowie (najlepiej nie ze sklepu tylko od gospodarza) przelewamy do garnka i zostawiamy dopóki się nie zsiądzie. 2. Następnie zsiadłe mleko podgrzewamy do ok. 60 stopni. NIE WOLNO ZAGOTOWAĆ!!! 3. Czekamy aż podgrzane mleko wystygnie i odcedzamy je na pielusze tetrowej lub gazie. Nie możemy zbyt długo odcedzać, że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od łyżki do widelca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.