Łopatka wieprzowa pieczona

Łopatka wieprzowa pieczona

Łopatka wieprzowa pieczona

Bardzo lubię takie pieczone mięsa. Idealne do obiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, papryka, marynaty, sosy, obiad, mięsa pieczone, do pracy, kanapki, kapusta pekińska, ziemniaki, kapustą, sałatka, sałatki, surówka, kanapka, surówka z kapusty, pieczone ziemniaki, sałatki do pracy, sałatka do pracy, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sałatka z kapusty pekińskiej, pyszna sałatka

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.