Kurczak tikka

Kurczak tikka

Kurczak tikka

Dzisiaj mam coś dla Was z kuchni hinduskiej. Kurczak tikka. Bardzo łatwy do przygotowania. Jednak zajmuje trochę czasu i oczekiwania. Podawać można z ryżem, frytkami lub ziemniakami. Aromatyczny, pachnący i bardzo smaczny. Czy to zachęciło Was do zrobienia takich udek? Polecam, bo warto! 5 udek z kurczaka 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki płatków chilli 5 zmielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 1 liść laurowy 1/4 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , frytki, kurczak, mięso, ziemniak, papryka, imbir, pasta, ziemniaki, ryż, pasty, chilli, udka z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak pieczony, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , mięsa pieczone, pasta z kurczaka, pieczone udka, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.