Pasta słonecznikowa z bazylią, nasionami chia i siemieniem lnianym. Wegańska

Pasta słonecznikowa z bazylią, nasionami chia i siemieniem lnianym. Wegańska

Pasta słonecznikowa z bazylią, nasionami chia i siemieniem lnianym. Wegańska

Pasta słonecznikowa z bazylią, nasionami chia i siemieniem lnianym Składniki: 1 szklanka słonecznika 1 ząbek czosnku 2 szklanki świeżej bazylii 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka nasion chia sól 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju lnianego 30 ml wody Słonecznik zalałam wrzątkiem. Następnie opłukałam i odcedziłam. Dodałam czosnek, bazylię, siemię lniane, nasiona chia, sól, wodę, olej lniany i oliwę. Wszystkie składniki zmiksowałam na gładką masę za pomocą blendera. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietadieta

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Monika K

Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słonecznik, pasty, pasta

Inne przepisy z nietadieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.