PIERSI Z KACZKI DUSZONE W CZERWONYM WINIE

PIERSI Z KACZKI DUSZONE W CZERWONYM WINIE

PIERSI Z KACZKI DUSZONE W CZERWONYM WINIE

   Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Składniki:   2 piersi kaczki 2 ząbki czosnku sól,pieprz 2 łyżeczki majeranku 2 lampki - kieliszki czerwonego wytrawnego wina Piersi umyć,osuszyć,skórę naciąć w kratkę. Natrzeć solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Następnie oprószyć pieprzem oraz majerankiem i odstawić do lodówki na 2 godziny,najl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.