HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ

HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ

HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ

   Hreczanyki to danie pochodzące z Podkarpacia.Nazwa wywodzi się od hreczki,czyli po ukraińsku gryki. Są to kotlety mielone z kaszą gryczaną i czosnkiem. Przepis na to danie znalazłam w ostatniej książce s Anastazji 'Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji'. Jeśli uwielbiacie kaszę gryczaną jak my to musicie takie kotlety zrobić,gdyż nie tylko są bardzo smaczne ale i zdrowe. Składniki: ok 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego ( ewent samo wieprzowe) 1 szklanka kaszy gryczanej,najlepiej niepalonej 2 jajk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.