DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY

   Przecier pomidorowy jest bardzo przydatny,zwłaszcza zimą dlatego lubię go mieć pod ręką.    Sposobów na taki domowy koncentrat jest wiele: jedni sparzają pomidory,ściągają skórkę,usuwają pestki,inni używają maszynki do mielenia...ja zaś podaję sposób,który mi przypadł najbardziej do gustu i robię tak już od paru lat. Składniki:   4- 5 kg pomidorów z dużą ilością miąższu ( bawole serce,malinowe,lima) 1 łyżeczka soli opcjonalnie 2 łyżeczki cukru ( ja nie daję wcale) Pomidorki należ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.