BURACZKI TARTE NA ZIMĘ ( DO SŁOICZKÓW)

BURACZKI TARTE NA ZIMĘ ( DO SŁOICZKÓW)

BURACZKI TARTE NA ZIMĘ ( DO SŁOICZKÓW)

    Buraczki uwielbiamy więc zazwyczaj mamy spore zapasy na zimę : zarówno takie zamknięte w słoiczkach jak również surowe,zakopane w piachu.    Przepis na buraczki,które proponuję Wam dziś pochodzi od mojej mamy - robimy je od bardzo wielu lat. Składniki:   5 kg buraków   Zalewa:   1 l wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 duże cebule 1/2 główki czosnku garść soli 5 liści laurowych 4 ziela angielskie 5 goździków  Gotowanie buraków : umyte buraki umieszczamy w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.