Wegetariańskie świeże sajgonki z tofu

Wegetariańskie świeże sajgonki z tofu

Wegetariańskie świeże sajgonki z tofu

Świeże sajgonki z tofu są chrupiące, pełne warzyw i niecodziennych smaków, a to za sprawą dodatku sosu masła orzechowego. Czas : 30 minut Poziom trudności : Średnie Liczba porcji: 2 duże Po polsku i smażone i świeże sajgonki nazywają się tak samo – sajgonki:) Lepsza jest angielska nazwa zawijasów z papieru ryżowego, będąca tłumaczeniem bliskim oryginałowi – spring rolls, czyli wiosenne roladki. Jest to przepyszne danie, które może występować jako przekąską, albo pełnoprawny obiad. Zależy jakiego papier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makaron, krewetki, krokiety, szpinak, obiad, przekąski, roladki, seler naciowy, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.