Środa: Zapiekanka mac and cheese ze słoika

Środa: Zapiekanka mac and cheese ze słoika

Środa: Zapiekanka mac and cheese ze słoika

Klasyczne danie amerykańskiej kuchni, łatwe, szybkie i przyjemne:) Składniki każdy znajdzie w spiżarni. Wystarczy ser, makaron i mleko. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia : 20 minut Liczba porcji : 2 Jest taka scena w „Vincim” Juliusza Machulskiego, kiedy Szerszeń (Szyc) odwiedza Cumę (Więckiewicz), i siadają do obiadu. Szerszeń: Spaghetti… mniam ! Cuma: To się nazywa pasta. Szerszeń: Pasta… Pasta to jest do butów. Suchar, ale śmieszny, zresztą jak cały film. No w każdym razie nam się podoba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, tarta, zapiekanka, zapiekanki, pasta, sosy, bułki, kluski, zapiekanka makaronowa, sos serowy, obiad, spaghetti, lasagne, grill, makaron z patelni, dania z makaronem, zapiekanka z serem, szybki obiad, obiad na szybko, sos spaghetti

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.