Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

  Na zewnątrz kruszonką, w środku kruszonka! Wszędzie mają kruszonkę ;). Słodkie, puchate maźnięte na koniec białym lukrem. Zawijane jak mało które, żadna piekarnia by się ich nie powstydziła!   Składniki: (na ok. 16 sztuk)   Ciasto: 550 g mąki pszennej typ 500 20 g świeżych drożdży 2 50 ml mleka 2 żółtka 120 g cukru szczypta soli 100 g masła, lekko stopionego i przestudzonego   Kruszonka: 125 g zimnego masła 180 g mąki pszennej 90 g cukru   Lukier: 8 łyżek cukru pudru 1-2 łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.