Tarte flambée

Tarte flambée

Tarte flambée

  Tarte flambée (inaczej flammkuchen) to tradycyjne alzackie danie, coś na wzór pizzy, na cienkim chlebowym cieście z cebulą, kwaśną śmietaną, serkiem i boczkiem. Nazwa ta po polsku oznacza dosłownie „płonące ciasto” i coś w tym jest, gdyż flammekuchen piecze się w bardzo wysokiej temperaturze. Najlepiej smakuje oczywiście na ciepło, kilka minut po wyjęciu z piekarnika. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego „Chleb. Domowa Piekarnia". Ja niestety z pewnego powodu boczek musiałam zastąpić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.