Tarta z czekoladowym ganache i malinami

Tarta z czekoladowym ganache i malinami

Tarta z czekoladowym ganache i malinami

Maliny, ciemna czekolada, kruche ciasto. Połączenie znane i lubiane chyba przez wszystkich ;) Jedna z lepszych tart jakie do tej pory miałam okazję zrobić. Ganache jest idealne, a w połączeniu z kwaskowatymi malinami rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy 26 cm) Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 250 g mąki pszennej  2 łyżki kakao 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladowe ganache: 300 ml śmietany kremówki 30% 100 g gorzkiej cz... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.