Szarlotka miodowo-cytrynowa

Szarlotka miodowo-cytrynowa

Szarlotka miodowo-cytrynowa

  Klasyczna szarlotka na kruchym miodowym cieście obficie oblana cytrynowym lukrem. Ciasto wręcz prosi się, by upiec je na chłodne jesienne wieczory, które dopiero przed nami. Polecam!     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 35x25 cm)   Blaty miodowe: 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 500 g mąki pszennej 175 g cukru 200 g zimnego masła lub margaryny do pieczenia 2 średnie jajka   Nadzienie: 2 kg kwaśnych jabłek 1 cytrynowa galaretka   Lukier: sok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.