Rogaliki na zakwasie z masłem orzechowym

Rogaliki na zakwasie z masłem orzechowym

Rogaliki na zakwasie z masłem orzechowym

    Dosyć nietypowe rogaliki na zakwasie nadziane masłem orzechowym. Podczas pieczenia minimalnie rosną, bardzo dobrze zachowują swój kształt. Zdecydowanie najsmaczniejsze w dniu upieczenia. Polecam użyć masła orzechowego z kawałkami orzechów, które smacznie chrupią pod zębami.     Składniki: (na 16 sztuk)   Ciasto: 120 g aktywnego gęstego zakwasu żytniego 240 g mąki pszennej 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli 1 żółtko ok. 100 g ciepłego mleka   Nadzienie: 150 g masła orzechowego z k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.