Puszyste ciasto z rabarbarem i cytrynową kruszonką

Puszyste ciasto z rabarbarem i cytrynową kruszonką

Puszyste ciasto z rabarbarem i cytrynową kruszonką

  Sezon na rabarbar uważam otwarty! Wczoraj kupiłam kilka łodyg, więc mam pełne pole do popisu ;) Na pierwszy ogień poszło puszyste i wilgotne, za sprawą maślanki, ciasto z rabarbarem i słodką, cytrynową kruszonką. Takie ciasto to istna rozkosz dla podniebienia. Samo ciasto jest dosyć słodkie, ale kwaśny rabarbar i kruszonka z dodatkiem skórki cytryny świetnie równoważą ten smak. Musicie wypróbować na weekend ;) Pamiętajcie tylko o jednej ważnej rzeczy- wszystkie składniki ciasta powinny być w temp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.