Malinowe muffiny z twarogiem i kruszonką

Malinowe muffiny z twarogiem i kruszonką

Malinowe muffiny z twarogiem i kruszonką

  Proste muffinki nadziane twarogiem z malinami i kruszonką na wierzchu. Bardzo smakują dzieciom, w dodatku, gdy mogą pomóc w ich pieczeniu. Muffinki są lekkie, słodkie, z pysznie chrupiącą pod zębami maślaną kruszonką. Polecam! ;)     Składniki: (na ok. 12 sztuk)   Ciasto: 2 jajka 1 szkl mleka 80 g stopionego masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 szkl cukru 1,5 szkl mąki pszennej 100 g malin   Nadzienie: 140 g twarogu półtłustego, zmielonego 1 żółtko 1 łyżka cukru waniliowego  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.