Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

  Mięciutkie, bardzo maślane i słodkie broszki nadziane kajmakiem i jabłkami. Przepis autorstwa Rachel Khoo, który znalazłam   tutaj . Fajną sprawą, która bardzo ułatwia pracę jest to, że już uformowane w formie brioszki wstawiamy do lodówki do wyrastania i rano po krótkim odczekaniu od razu możemy upiec świeże bułeczki na śniadanie. Poza tym, oprócz ciekawego zestawienia smaków, te brioszki pięknie wyglądają takie zakręcone w tortownicy. Serdecznie polecam!     Składniki:   Ciasto:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.