Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową

Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową

Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową

  Pomysł na te jajeczka podpatrzyłam w internecie. Są urocze! Czekoladowe skorupki uzyskuje się przy pomocy wypełnionych powietrzem balonów, które później przebija się igłą i delikatnie odrywa od czekolady. Bardzo pomysłowy patent na wielkanocne jaja ;) Moje wypełnione były kremem z serka mascarpone i białej czekolady, a jako żółtko posłużyła mi konfitura morelowa. Bardzo polecam! Prosto i smacznie.     Składniki: (na 6 sztuk)   Krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.