Chleb miodowy (na zakwasie)

Chleb miodowy (na zakwasie)

Chleb miodowy (na zakwasie)

  Lekko słodkawy, dosyć ciężki, z chrupiącą skórką. W kolejnych dniach po upieczeniu smakuje równie pysznie, jak dnia pierwszego.     Składniki: (na 2 bochenki)   Ciasto: 350 g aktywnego zakwasu żytniego 500 g mąki żytniej typ 720 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 600 ml letniej wody 4 łyżki miodu wielokwiatowego 100 g siemienia lnianego 2 łyżeczki soli   Dodatkowo: masło i mąka do formy odrobina miodu i wody do wysmarowania chleba siemię lniane do posypania     Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.