Syrop miętowy

Syrop miętowy

Syrop miętowy

Syrop miętowy Mam nadzieję, że moją miętę w ogródku ścięłam po raz ostatni. Rośnie jak oszalała, im silniej ją zetnę tym silniej i szybciej ona rośnie:) Przez całe lato lądowała w dzbanku z wodą i lodem i świetnie gasiła pragnienie całej rodziny. Nasuszyłam już cały woreczek, nalewki zrobiłam cały galonik:), była już w cieście, w deserach, aż w końcu wylądowała w syropie. Taki syrop dobrze jest zrobić w trakcie lata, wystarczy rozcieńczyć go z wodą, wrzucić kilka plasterków cytryny lub limonki, dodać kilka kostek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu na moim stole...

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.