Sernik na zimno z truskawkowym musem

Sernik na zimno z truskawkowym musem

Sernik na zimno z truskawkowym musem

Przepis na : deser

Jako że zostało mi sporo składników z pieczenia mini serniczków z Nutellą , postanowiłam dziś przygotować sernik z mocno truskawkowym musem/galaretką na kakaowym spodzie. Połączenie intensywnego smaku kakao, delikatnie kwaskowych truskawek i lekkiej serowej masy okazało się strzałem w dziesiątkę! Zapraszam do przygotowań :) Składniki na spód (śr. 23 cm): 220 g kakaowych ciastek 100 g masła, roztopionego Składniki na masę serową: 300 g twarogu z wiaderka 300 g mascarpone 1 tabliczka białej czekolady, rozpus... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

serniki na zimno, sernik na zimno, sernik, galaretka, truskawka, truskawki, ciastka , mascarpone, twaróg, czekolada, kakao, sok, biała czekolada, mielone, serniczek, ciasteczka, mus, deser z galaretka, desery, ciasto, deser, ciasto z galaretka, sernik z mascarpone, deser z mascarpone, sernik pieczony, ciasto z truskawkami i galaretką, masa z galaretki, ciasto z truskawkami, mus truskawkowy, gorąca czekolada

Inne przepisy z My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.