Risotto z chrupiącym kalafiorem i brokułem

Risotto z chrupiącym kalafiorem i brokułem

Risotto z chrupiącym kalafiorem i brokułem

Z brokuła i kalafiora różyczki odcinamy, a łodygi na mniejsze kawałki siekamy, które z cebulą podsmażamy, a następnie z ryżem mieszamy. Bulion systematycznie dolewamy i jak już gotowy ryż mamy, to dopiero  różyczki dokładamy i ziołami, solą oraz pieprzem doprawiamy.  Wiadomo, że risotto wymaga ciągłego bulionem podlewania i naszego mieszania, ale jak się potem go smakuje, to tego stania przy kuchence się nie żałuje. Składniki: 3 - 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 duża biała cebula, ½ świeżego małego ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, kalafiorem, kalafior, brokuł, brokuły, risotto, mielone, ryż z warzywami, warzywa na patelnie, ser biały

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.