Pieczony batat z tuńczykiem z purée z groszku i pomidorkami

Pieczony batat z tuńczykiem z purée z groszku i pomidorkami

Pieczony batat z tuńczykiem z purée z groszku i pomidorkami

Mieszanka wzorów i kolorów na talerzu 🍴 podana, wiec uczta będzie gwarantowana 😊,  bo najpierw jemy oczami 👀, a następnie ustami 👄.  Danie,  do tego  jeszcze ciekawie smakuje 👍, bo purre z groszku z pieczonym słodkim,  ale pieprznym batatem  fajnie się komponuje, tuńczyk 🐟 dodaje wyrazistości,  a pomidorki  🍅  soczystości .  Składniki 4 porcje:  purée : 250 g groszku mrożonego, 1 łyżka masła, sól do smaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanego koperku, ponadto:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tuńczyk, mielone, puree, ziemniaki, ryby, pieczone ziemniaki, ryba, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.