Pieczone portobello z pesto z rukoli, mozzarellą i prażonym boczkiem

Pieczone portobello z pesto z rukoli, mozzarellą i prażonym boczkiem

Pieczone portobello z pesto z rukoli, mozzarellą i prażonym boczkiem

Piękne, duże kapelusze pieczarkowe, mięsiste, w smaku wyjątkowe. Można je na różne sposoby przygotować, smażyć, piec, dusić, a nawet gotować. Moje kapelusze zostały w piekarniku upieczone, z pesto i mozzarellą wypełnione. Boczek wcześniej zapiekałam, a po przestudzeniu zmiksowałam. Gorące kapelusze prażonym boczkiem posypałam i gotową przystawkę już zjadałam. Składniki: 6 szt. dużych kapeluszy portobello, ok. 250 g sera mozzarelli, 100 g boczku surowego wędzonego w bardzo cienkich plasterkach, dowolne świeże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, boczek, rukola, grzyby, mielone, przystawki, jajecznica, pieczony boczek, bez pieczenia

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.