Makaron z pieczarkami i serami

Makaron z pieczarkami i serami

Makaron z pieczarkami i serami

Makaron, pieczarki i sery...szybko, łatwo i smacznie... Pieczarki brązowe są twardsze od białych i mają w sobie mniej wody.  W smaku nie wyczuwa się większej różnicy. Danie to można przygotować z samych białych pieczarek, ale należy dłużej je smażyć, żeby nadmiar soków z nich wyparował.   Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu pełnoziarnistego, 200 g pieczarek białych i brązowych, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 120 g serka topionego śmietankowego, ½ sera camembert, bulion warzywny, sól do smaku, 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, pieczarki, camembert, makaron z pieczarkami, koperek, mielone, makaron z serem, tarta, dania z makaronem, makaron smażony, makaron z serkiem topionym, ser biały, smażony ser, mielone pieczarki

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.