Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną – kuchnia regionalna

Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną – kuchnia regionalna

Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną – kuchnia regionalna

Podkarpackie kotlety z kaszy gryczanej, mięsa mielonego, z dodatkiem, jaj i czosnku przez praskę przeciśniętego. Wszystkie połączone ze sobą składniki, sprawiają, że po u smażeniu powstają z nich smaczne kotleciki. Z sosem podane, zieleniną posypane, są w przygotowaniu banalne, a w smaku genialne. Jeśli do Sanoka, przyjedziecie to w centrum Rynku je znajdziecie. Warto wstąpić do Karczmy gdzie regionalnie gotują i swoimi smakołykami gości częstują. Turyści chętnie je zamawiają, bo dzięki temu smaki podkarpackie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mielone, kasza, sosy, ogórki, mięso, mięso mielone, kasza gryczana, sos pieczarkowy, sznycle, ogórki kiszone, kotlety, kotlet, sznycel, sos z grzybów , kotlety mielone

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.