Fuczki - kuchnia regionalna

Fuczki  - kuchnia regionalna

Fuczki - kuchnia regionalna

Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone. Najlepsza do nich jest kapusta w domu ukiszona, bo jest w sam raz, nie przekwaszona.  Ja do Fuczków, mojej mamy kapusty dodałam i dzięki niej super smak uzyskałam.  Placki w przygotowaniu są bardzo szybkie i banalne, a smakują idealnie.  Kminek, cząber nadał im wyrazistości, a świeżo mielon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, ciasto, placki, mielone, kapusta kiszona, przepisy na święta, placki ziemniaczane, naleśniki, racuchy, ciasto naleśnikowe, marchewka, naleśnik, ciasto na naleśniki, szybkie ciasto, jajka na święta, dania na gorąco

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.