Farfalle z kurczakiem i warzywami, z woka

Farfalle z kurczakiem i warzywami, z woka

Farfalle z kurczakiem i warzywami, z woka

Kokardki farfalle na al dente ugotowane, do kurczaka i warzyw smażonych w woku dodane, wszystko połączone i na ostro doprawione.  Żółte i zielone, kolory świeżości, czyli makaron z dodatkami, same pyszności.   Składniki: 250 g makaronu farfalle, 1 młode małe cebulki ze szczypiorkiem, 100 g świeżego kalafiora, ½ małej żółtej cukinii (ok. 150 g), garść groszku cukrowego, 1 filet z kurczaka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka kurkumy, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, makarony, makaron, kurczak, kalafiorem, kalafior, cukinia, mięso, filet z kurczaka, kurczak z makaronem, kurczak z warzywami, kurczak z czosnkiem, mięso mielone

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.